logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.sjoeb.se
Har du besökt:
Verkstadstidningens begmarknad
Sälj- och köpmarknad för
begagnade maskiner och verktyg

» Klicka här!
Verkstadstidningen 1-2/2012:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tidigare nummer:
2014/
1/2 3 4 5 6 7 8 9
2013/
1/2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Aktuellt
Jobbresa ett bra sätt att skaffa arbete
Lichron Teknikgymnasium
Johan Lundin Pettersson, tidigare elev vid Lichron Teknikgymnasium, arbetar idag som montör på LB:s Mekaniska Verkstad. Foto José Figueroa.

Tre månader efter examen har åtta av tio elever från industritekniska programmet på Lichron Teknikgymnasium i Trollhättan fått jobb. Men skolledningen nöjer sig inte med det. Därför arrangeras jobbresor till bland annat Gnosjöregionen för att avgångselever ska få träffa företag som behöver anställa.
  När några av eleverna som tog studenten i juni inte fick jobb i närområdet tog skolan vid som arbetsförmedlare.
  – Eleverna åkte ner till Gnosjö tillsammans med skolans näringslivskontakt. I Gnosjö hade vi dragit ihop tio företagare som fick träffa våra elever. De hade en form av speed dating där varje elev fick presentera sig och företagarna fick ställa frågor, säger rektor Patrik Bredberg.

– Eleverna fick en inkomst under sommaren. Men framför allt fick de kvalificerad arbetslivserfarenhet som de kan plocka direkt in i sin meritförteckning, fortsätter han.
  Ett företag som har ett nära samarbete med Lichron Teknikgymnasium i Trollhättan är LB:s Mekaniska Verkstad AB i Älvängen utanför Göteborg, en legotillverkare med fokus på svarvning, fräsning och svetsning. LB:s Mekaniska har anställt många före detta elever. Jonas Jonemark är verkstadsansvarig på LB:s Mekaniska:
  – Vi får vara med och påverka så att eleverna utbildar sig på det som krävs, när eleverna börjar här kan de vår verksamhet och våra maskiner.

Lichron Teknikgymnasium finns i Trollhättan, Skövde och Gnosjö och startades av maskinleverantören Lichron. Samarbete med det lokala näringslivet i form av längre praktikperioder och sommarjobb för alla elever är en del av kärnverksamheten.
Ronald Andersson
Gert flyttar till Norge
Gert Olofsson


Gert Olofsson
, tidigare försäljningschef på Din Maskin, har tillträtt en tjänst som platschef på Din Maskins norska systerbolag Din Maskin AS.
 
Skaraföretag köper Kinnex
Repro Service

Skaraföretaget Repro Service
har förvärvat Kinnex Mekaniska AB, en underleverantör i Götene. Sedan tidigare äger Repro Service Skaraverken i Skara, samt Repro Service Pol i Polen. Gemensamt för dem är att de är verkstadsföretag med stora exportföretag som kunder. Ny vd för Kinnex blir Bengt-Göran Nilsson, tidigare marknadschef på företaget:
– Målet med sammanslagningen är att kunna växa, samtidigt pågår en generationsväxling och i stället för att sälja om ett par år kan vi nu vara med och påverka utvecklingen.
Systerföretagen inom koncernen blir ett nätverk. En kund till något av företagen inom koncernen kan bli vår kund. Många beställarföretag är intresserade av legoföretag som kan åta sig stora åtaganden.
Per Sjögren
Filterteknik får ny säljchef
Hans Ardstedt
Hans Ardstedt är ny försäljningschef på Filterteknik. Han efterträder Per Wallin som kommer att arbeta vidare med utbildning och utveckling inom Filterteknik.
Hans Ardstedt, kommer närmast från Cargotec där han varit verksam i diverse roller under de senaste tio åren. Senast som District Sales Manager med placering här i Karlstad.
» Läs mer i Verkstadstidningen nr 1-2 2012!
utgivningsplan
mässkalendern
» Klicka här för att prenumerera på Verkstadstidningen!