logo
Har du besökt:
Verkstadstidningens begmarknad
Sälj- och köpmarknad för
begagnade maskiner och verktyg

» Klicka här!
Verkstadstidningen 1-2/2014:
TIGO SF - LOVE AT FIRST TOUCH
INVESTERINGAR
Nytt arborrverk till Tramek
Nytt arborrverk till Tramek

Tramek AB i Karlshamn har investerat i ett nytt arborrverk för att utöka sin produktionskapacitet. Den nya maskinen är en Fermat WFT‑13, som har arbetsrörelser x 3 000 mm, y 2 000 mm, z 1 500 mm och w 730 mm. Maxvikt på bordet är 15 ton. Maskinen är också utrustad med full B-axel, vilket gör simultan körning i alla axlar möjlig.
Den nya maskinen innebär ett viktigt tillskott för produktionen i verkstaden. Den kommer bland annat att användas för bearbetning av större växellådshus och större kugghjul.
Tramek AB, grundat 1987, tillverkar bland annat transmissionskomponenter som kugghjul, splines och axlar.
Tre nya maskiner till Devex
Tre nya maskiner till Devex

Devex Pro Part AB har på kort tid investerat i tre nya maskiner från Trumpf. En av de nya maskinerna är en Trulaser 5040, en snabb och eff ektiv fiberlaser med 5 kW eff ekt. En annan ny maskin är en Trubend 7 000, en robotcell för snabb bockning av mindre detaljer – sju stycken 90 graders bockar tar cirka 48 sekunder. Den tredje nya maskinen är en Trubend 7036, som är en manuell kantpress för bockning av mindre detaljer.
Med investeringarna räknar Devex med att nå en snabbare och mer kostnadseff ektiv produktion.
Devex är en underleverantör till svensk och utländsk industri. Verksamheten består av utveckling, tillverkning och försäljning av finmekaniska plåtdetaljer avsedda för verkstads-, läkemedels- och elektronikindustrin.
Flerop till Goodtech
Flerop till Goodtech

Goodtech Solutions Manufacturing AB i Arvika har investerat i en horisontell fleroperationsmaskin – en MCH 450 från tyska Heller.
Maskinen har ett rörelseområde xyz på 1 600 x 1 200 x 1 250 mm, fullt styrd B-axel och en växellådspindel med 822 Nm, 43 kW och 8 000 varv.
Goodtech är en underleverantör som satsar på legotillverkning inom fleroperationsarbeten och svarvning. Den nu aktuella investeringen ska i huvudsak användas till att bearbeta gasskurna ämnen till en specifik kund.
Generalagent för Heller i Norden är TL Maskinpartner AB.
5-axligt hos Troberg
Simon Larsson och Daniel Rasmus, säljare på Bromigruppen, tillsammans med Magnus Troberg (t.h) framför Emco Maxxmill 500.
Simon Larsson och Daniel Rasmus, säljare på Bromigruppen, tillsammans med Magnus Troberg (t.h) framför Emco Maxxmill 500.

Bromigruppen har levererat den första 5-axliga fleropen från Emcos Maxxmill-serie i Sverige, köpare är Troberg Technology AB i Linköping som är underleverantör.
– Vi vidareutvecklar oss från fyraxlig till femaxlig bearbetning. Vi har kunnig personal för uppgift en och kompletterar med ett GibbsCAM‑system, säger Magnus Troberg, vd för företaget.
Emco Maxxmill 500 är en femaxlig flerop, utrustad med det senaste styrsystemet från Siemens Solution Line 840D. Maskinen är utrustad med 30 verktygsplatser, samt ISO 40-spindelkona med spolning genom spindeln (20bars tryck).
» Läs mer i Verkstadstidningen nr 1-2 2014!
utgivningsplan
mässkalendern
» Klicka här för att
prenumerera på
Verkstadstidningen!