Huma Hulténs investerar i en Doosan

T v: Håkan Conradsson, säljare på Duroc Machine Tool och Ulf-Göran Hultén, vd för Huma Hulténs Maskinfabrik. T v: Håkan Conradsson, säljare på Duroc Machine Tool och Ulf-Göran Hultén, vd för Huma Hulténs Maskinfabrik.

Duroc Machine Tool har levererat en fleroperationsmaskin av märket Doosan till Huma Hulténs Maskinfabrik AB.
–Anledningen till att vi valde en Doosan var att samarbetet med Duroc känns tryggt inför framtiden, säger Ulf-Göran Hultén, vd och delägare Huma Hulténs.

Den nya investeringen är en Doosan DNM 4500, en vertikal treaxlig fleroperationsmaskin som ska stärka fräs-avdelningen. Maskinen har ett slag på 800x450x510 mm och är utrustad med en spindel som kan rotera upp till 12 000 rpm, maxeffekten på spindeln är 18,5 kW. Maskinen är också utrustad med Langs nollpunktssystem för att underlätta snabba ställ.

Huma Hulthéns Maskinfabrik i Moheda, cirka 20 km nordväst om Växjö, är ett familjeägt företag som sedan 1950–talet tillverkat maskiner för jord- och skogsbruk. Sedan tidigt 90-tal är det legotillverkning, med tyngdpunkt på svarvade komponenter, som är huvudverksamheten.

Huma Hulténs utför mycket stångbearbetning – från diameter 10-65 mm, kutts upp till diameter 400 mm. Produktionen vid företaget består av allt från fem bitar till tillverkning av serier upp till 50 000 detaljer.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-11-03 13:54:54