Fokus på kvalitet och högre kärnstyrka i GibbsCAM 2022

Under EMO-mässan i Milano i oktober fick Verkstadstidningen en demonstration av GibbsCAM 2022.  Foto: Per Sjögren Under EMO-mässan i Milano i oktober fick Verkstadstidningen en demonstration av GibbsCAM 2022. Foto: Per Sjögren

Under EMO-mässan i Milano fick Verkstadstidningen en guidning i GibbsCAM:s senaste version GibbsCAM 2022. Bland de många nyheterna finns flera förbättringar inom bearbetning, bland annat automatiserad förborrning vid flera konturer och utökad kontroll för start- /slutpunkter vid konturbearbetning. Det är även möjligt att exkludera radierörelser vid utvändiga hörn i svarvning, vilket gör det lättare för maskinperatören att justera kritiska diametrar i maskin och därtill minska storleken på NC–programmet.

VoluMill (dynamisk fräsning) har förbättrats och ger betydande tidsbesparingar med upp till 60 procent kortare beräkningstid vid beredning av komplexa detaljer och restbearbetning. Därtill kan användaren nu även styra startpunkten bättre och på så sätt förbättra spånevakuering och minska snabbtransporter vid fräsning av djupare fickor.

När det gäller mer kollisionsbenägna miljöer, som till exempel i multifunktionella maskiner och vid kubkörning, är simulering en nyckelkomponent. GibbsCAM 2022 introducerar därför ett antal tidsbesparande förbättringar som inkluderar möjligheten att dölja valda delar av bearbetningen för att på så sätt avsevärt minska simuleringstiden, utan att tappa trygghet.

Simuleringen använder sig också av nya “3D-restmaterial” funktionen vilket gör att simuleringar för multifunktionella maskiner är upp till 25 gånger snabbare. Det finns möjlighet att starta simulering från valfri operation, även för multifunktionella maskiner och längdsvarvar.

Mer om GibbsCAM 2022 kan du läsa längre fram i Verkstadstidningen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-11-03 13:55:48

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden