En Okuma blev tre för Jan Uddén

F v: Mohammad Rajabzadeh och Christoffer Gustavsson är maskinoperatörer på Jan Uddén AB. F v: Mohammad Rajabzadeh och Christoffer Gustavsson är maskinoperatörer på Jan Uddén AB.

Ledningen för Jan Uddén AB i Mora beslutade om att investera i en Okuma MU4000V med tolv paletter dagen före julafton 2020, i augusti i år installerades fleroperationsmaskinen.

Det var företagets femte Okuma och nu är även Okumor nummer sex och sju köpta och installerade. De två senaste maskinerna är av samma modell, Okuma Genos L3000-e MYx400.

Med ytterligare två Okuma-maskiner med hög noggrannhet och tillgänglighet kan företaget erbjuda nya och befintliga kunder en ökad kapacitet på precisionsdetaljer. Okuma Genos L3000-e MYx400 är en användarvänlig svarv där kraftfull cnc-bearbetning med hög precision kan utföras. Denna svarv är mindre, men starkare och anpassad för att enkelt bearbeta ett stort antal material.

Jan Uddén AB är ett familjeägt företag i andra generationen. Med en tuff period under våren 2020, på grund av Covid-19, gjorde sedan företaget en snabb resa tillbaka. Under hösten förra året ökade orderstocken och med det gjorde företaget först en investering i Okuma MU4000V.

I dagsläget är Jan Uddén i en helt ny position med en all-time-high orderstock och många intressanta förfrågningar från kunder.

Stenbergs i Jönköping har levererat Okuma-maskinerna.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-11-17 10:23:29