Anva Titech System satsar på helautomatiserad bandsåg

Edströms Maskin har sålt girbandsågen Doall DCDS-600NC till samarbetspartnern Anva Titech System AB. Det är en den första Doall DCDS-600NC som installeras i Sverige.

Anva Titech System AB är en mekanisk verkstad specialiserad på automationsutrustning och legobearbetning, de har samarbetat med Edströms Maskin i flera år. När Anva Titech behövde en ny bandsåg kontaktade de Edströms, som erbjud dem en Doall DCDS-600NC. Anva Titech blev imponerad av maskinen.

Det speciella med Doall DCDS-600NC är att den är helautomatiserad. Det innebär att användaren själv programmerar sågen genom att designa den detalj som ska kapas – och ut kommer en färdig detalj direkt ur maskinen.

Den nya girbandsågen har tidigare bara funnits på den amerikanska marknaden men börjar nu även att etableras i Norden, där det finns en stor kundkrets. Alla som arbetar med konstruktion, i synnerhet balkkonstruktion, och som ska kapa större fyrkants- eller rundämnen där olika detaljer behöver giras eller svetsas har nytta av sågen.

Automationen har varit till stor nytta för Anva Titech under de tre veckor maskinen har varit i gång. Att en färdig detalj produceras direkt ur sågen bidrar till en bättre arbetsmiljö eftersom den besparar användaren onödiga lyft som annars ofta tillkommer vid kapning av stora, komplexa detaljer.

–Vår upplevelse hittills är jättepositiv, det har inte varit några problem alls, säger Anva Titechs produktchef Per Gustavsson. Maskinen är igång åtta timmar om dagen och det har gjort att medarbetarna kan sköta en manuell kapsåg i stället.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-11-17 10:24:09

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden