Bandsågsautomat till Midroc Mechanical

Midroc Mechanical AB har investerat i en ny bandsågsautomat, en KastoMiwin A 4.6 från Kasto som marknadsförs av Mekana Maskin AB.

KastoMiwin A 4.6 är en geringsbandsågsautomat med hög kapacitet för kapning av profiler, rör och homogent material i 90°-kapning samt i automatisk geringskapning från +60° till -45°.

Den exakta geringsinställningen är steglöst valbar och läses av digitalt samt spänns automatiskt. Den stabilt placerade vridpunkten i skärningspunkten mellan materialanliggningskanten och sågbandet garanterar en exakt dimensionsreferenslinje vid 90° eller respektive geringskapning.

Med den nya helautomatiska produktionssågen tänker Midroc Mechanical vidareutveckla sin verksamhet. Med Kastosågen utför företaget kapning av balkar, rör och profiler för rak- och/eller gerkapning med en hög precision och prestanda.

Midroc Mechanical erbjuder kvalificerade tjänster inom rör- och mekaniska projekt samt underhåll och service till kunder i Norden. Ett av företagets specialområden är mekaniserad TIG–svetsning (Orbitalsvetsning) i dimensioner från sex till 270 mm. Midroc Mechanical kan erbjuda en kontinuitet av svetskvalitén samt möjlighet att leverera invändig ytjämnhet (Ra) ned till 0,25 µm.

Midroc Mechanical ligger i Ödsmål, en ort strax norr om Stenungsund.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-12-15 13:39:53

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden