Rekordstort intresse för ny svensk robotfabrik

MotoMini, världens minsta industrirobot, var ett populärt inslag särskilt hos de yngre besökarna.  Yaskawa MotoMini, världens minsta industrirobot, var ett populärt inslag särskilt hos de yngre besökarna. Yaskawa

Yaskawa Nordic lockade rekordmånga till öppet hus fredagen den 14 september. Över 500 besökare fick träffa robotar och medarbetare då Yaskawa visade upp den nya robotfabriken i Torsås.  

Dörrarna till fabriken hölls öppna för en intresserad allmänhet under tre timmar. Besökarna bjöds på guidad tur i robotens och styrsystemens väg mot en färdig robotanläggning. Rundvandringen gick i den nya bearbetningshallen med toppmodern utrustning och till avdelningar för konstruktion. Besökare kunde också få se utbildning av nya robotoperatörer samt det nya robotlagret. Totalt består den nya anläggningen av drygt 2 500 kvadratmeter kontorsyta och produktionshall.

Många av besökarna hade på ett eller annat sätt en relation till företaget, men det fanns även flera som ville passa på att besöka en robotfabrik, något som privatpersoner inte annars så ofta får tillfälle att göra.  

 

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2018-09-19 12:52:51

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Verkstadstidningen 06 2019 Begagnatmarknad 06 2019