Kuka Tech Center till Göteborg

Andreas Verga är hemvändande Kuka-medarbetare som fått uppdraget att ansvara för ett nordiskt Kuka Tech Center. Andreas Verga är hemvändande Kuka-medarbetare som fått uppdraget att ansvara för ett nordiskt Kuka Tech Center.

Sedan 1 oktober finns ett Kuka Tech Center i Göteborg. Centret består av en samling testanläggningar där kunder kan få testa Kukas robotar.

Andreas Verga är ansvarig för Kuka Tech Center i Göteborg. Han har jobbat för Kuka i tio år och är utbildad inom automation och utveckling. De senaste två åren har han varit stationerad i San Francisco i USA där han hade han en tjänst som Technical Account Engineer och jobbade med de stora tech-företagen i Silicon Valley. Nu har han återvänt, till Göteborg.

Syftet med ett Kuka Tech Center är att komma närmare kunderna och finnas till hands då de vill starta upp en robotiserad produktion. Det nordiska Kuka-centret i Göteborg har en all round-inriktning, medan många ute i världen är mer specialiserade.

Placeringen av Kuka Tech Center är strategisk med anledning av närheten till industrier inom fordonstillverkning, medicinteknik och läkemedel.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2018-10-17 12:27:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Omslag vt 03 2019Omslag gulingen 03 2019