Jönköpings Modelltillverkning investerar

Peter Larsson (tv) och operatören Robin Bergdahl framför den senaste maskininvesteringen. Peter Larsson (tv) och operatören Robin Bergdahl framför den senaste maskininvesteringen.

Nyligen investerade Jönköpings Modelltillverkning (JMT) i ytterligare en femaxlig fräsmaskin. Den här gången föll valet på en DMU 75 monoBLOCK från DMG Mori. 

-Den nya maskinen kompletterar vår befintliga maskinpark och ökar kapaciteten i vår verktygsframställning, säger Peter Larsson som är delägare i företaget. Vi har en stor och modern maskinpark med större femaxliga fräsar som gått för högtryck och vi har länge haft behov av en lite mindre maskin så att de stora maskinerna kan ägna sig åt de större jobben.

Med en DMU 75 monoBLOCK kan man bearbeta olika sorters metall från aluminium till härdat stål med ett rörelseområde på 750x650x560.

-Det var första gången vi köpte en maskin från DMG Mori. Vi tittade på lite olika maskiner. Att vi bestämde oss för den här beror på att den har ett stort användningsområde. DMU 75 monoBLOCK har en bra storlek och är ergonomiskt riktig att jobba i. Den är omtyckt av operatörerna och körs med samma styrsystem som de övriga maskinerna i vår maskinpark.

Maskinen är installerad och har gått för fullt i ungefär en månad.

Kunderna som främst finns inom flyg- och fordonsindustri samt gjuteribranschen ställer krav på verktyg med avancerad fräsning och fina ytor i hårda material.

-Framtiden ser ljus ut. Vi får positiv respons från våra kunder och uppdragen inom verktygsframtagning fortsätter öka. Vi har anställt en ny medarbetare sedan i somras och det ser ut som det kan komma att bli fler anställningar på sikt.

JMT har 15 anställda och är verksamt inom modell- och verktygsframtagning samt gjutna och bearbetade prototyper i mindre serier.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2018-10-17 12:30:00

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Omslag vt 03 2019Omslag gulingen 03 2019