Unikt kompetensförsörjningsprojekt

Representanter från Föreningen för kompetensförsörjning i Värnamo, Jörgen Fredsson vd på Ravema, elever, lärare och Viktor Radell, rektor för utvecklingssektorn. Foto: Ravema Representanter från Föreningen för kompetensförsörjning i Värnamo, Jörgen Fredsson vd på Ravema, elever, lärare och Viktor Radell, rektor för utvecklingssektorn. Foto: Ravema

I Värnamo kommun har en kommunal gymnasieskola och näringslivet ingått ett unikt samarbete för att rädda kompetensförsörjningen i regionen. Målet är att bli Sveriges bästa industritekniska program.

Samarbetet innebär att Ravema går in som maskinleverantör till gymnasieutbildningen så eleverna får tillgång till den senaste tekniken. Ravema har redan installerat två nya Mazak-maskiner på industriprogrammet på Smålands Tekniska Gymnasium. 

Det handlar om en långsiktig satsning på utbildning i toppmodern industrimiljö för att på bästa sätt förbereda eleverna för framtida jobb. I samarbetet går Ravema även in som medlem i den ekonomiska förening som stöttar industriprogrammet. Föreningen för kompetensförsörjning i Värnamo ska vara en länk till företagen och anpassa gymnasieprogrammets innehåll efter näringslivets behov, men också stötta elever före, under och efter utbildningen. Ravema ska också bidra med annan utrustning samt anordna seminarer och öppna hus.

Smålands Tekniska Gymnasium övergår i samband med satsningen i kommunal regi under Finnvedens Gymnasium.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2018-10-25 09:42:13

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Omslag vt 03 2019Omslag gulingen 03 2019