Först i Sverige med världens snabbaste 3D-laser

Jobro är först i Sverige med att investera i en 3D-laser av nya modellen Laser Next 2141 från Prima Power, enligt leverantören Din Maskin AB. Foto: Din Maskin Jobro är först i Sverige med att investera i en 3D-laser av nya modellen Laser Next 2141 från Prima Power, enligt leverantören Din Maskin AB. Foto: Din Maskin

Teknikföretaget Jobro har investerat i en ny maskin. En 3D-laserskärmaskin av modell Laser Next 2141 från Prima Power som enligt leverantören ska vara världens snabbaste 3D-maskin. Just det här exemplaret är också, enligt leverantören Din Maskin AB, det första av modellen som sålts i Sverige.

-Att det blev en maskin från Prima Power beror på att vi har fyra laserskärmaskiner från Prima Power sedan tidigare och att den nya maskinen erbjuder den senaste tekniken, säger Ulf Wilhelmsson som är vd på Jobro sedan 1 augusti i år.

- Med den här 3D-laserskärmaskinen kommer vi ligga i framkant, tekniskt sett. Vår specialitet är avancerad plåtbearbetning och plåtformning i hydraulverktyg eller flexformning till framförallt prototyper och mindre serier av specialfordon, eller i samband med utveckling av en ny bilmodell.

Jobro är ett satsande teknikföretag med huvudkontor och produktion i Ulricehamn samt ytterligare en produktionsenhet i Jönköping. Genom förvärvet av Prototals plåtverksamhet förra året är de en komplett och unik leverantör av prototyper och lågvolymserier. De investerar i kompetens och maskiner och kan ge sina kunder ett helhetserbjudande - allt finns under samma tak, från simulering och konceptutveckling till tillverkning.

-Investeringen kommer betyda mycket för företagets utveckling. Framtiden ser ljus ut med en rejäl orderstock. Den enda utmaningen just nu är kompetensförsörjningen, som ju alla i branschen pratar om, och nu får vi en maskin till som kräver utbildad personal.

Maskinen tillverkas just nu i Italien och kommer att installeras och tas i drift i februari 2019. Företaget har i och med investeringen fem stycken femaxliga lasrar och två planlasrar.

Sedan 1 augusti i år är Ulf Wilhelmsson ny vd på Jobro. Han kommer närmast från industrikoncernen Mastec där han arbetat med allt från produktionsledning till affärsutveckling och har en lång erfarenhet inom kontraktstillverkning.

-Investeringen påbörjades innan jag tillträtt som vd i Jobro. Jag har varit tre månader idag på nya jobbet. Det känns spännande. Framtiden ser ljus ut, avslutar Ulf Wilhelmsson.

Gudrun Lindfors-Rönnblom E-mail:
Publicerad 2018-10-31 13:05:03

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Omslag vt 03 2019Omslag gulingen 03 2019