Unikt skärhuvud visades på Euroblech

Prima Power presenterade ett nytt skärhuvud till kombimaskinen Combi Genius under Euroblech 2018. Prima Power presenterade ett nytt skärhuvud till kombimaskinen Combi Genius under Euroblech 2018.

Euroblech är den branschledande mässan för plåtberarbetning och arrangeras vartannat år i Hannover. Årets upplaga som genomfördes 23-26 oktober hade som brukligt är många nyheter. Prima Power presenterade en unik nyhet, nämligen ett skärhuvud till sin kombimaskin Combi Genius.

–Skärhuvudet har ett styrt fiberskydd som gör att man får mycket större åtkomlighet runt maskinen och inte behöver bygga in med komplicerade skydd, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig för Prima Power på Din Maskin.

Med andra ord – den Combi Genius, CG 1530, som fanns på mässan var helt öppen. Operatören kunde gå fram och arbeta vid denna kombimaskin, likaså kunde besökarna stå intill den öppna maskinen. En fiberlaserskärmaskin måste annars vara helt inkapslad och sluten på grund av dess laserstråle.

Laserstrålen som skapas i fiberlasertekniken har en våglängd som ligger nära infrarött och ger en högre energitäthet än konventionella laserkällor. En laserskärmaskin med den typen av stråle måste som alla förstår vara väl tillsluten.

Det var flera besökare på mässan som blev fascinerade av att det var fiberlaserskärning som utfördes i maskinen.

Combi Genius CG 1530 är en maskin där såväl laserskärning som stansning kan utföras. Kombimaskinen passar mycket bra för materialtjocklek upp till åtta millimeter.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2018-10-31 13:04:05

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Prislista 2019

Begagnat marknaden

Omslag vt 03 2019Omslag gulingen 03 2019