Nomo lanserar tuffaste sfäriska rullagret

Tillsammans med världens tredje största kullagertillverkare, fransk-japanska NTN-SNR, lanserar Nomo Kullager ett nytt plåttätat sfäriskt kullager kallat Kizei.

Kizei är tänkt för kunder som i dagsläget använder öppna sfäriska rullager under tuffa förhållanden. Plåttätningen håller smutsen borta, vilket ökar livslängden markant och ger betydligt färre servicestopp. Studier visar att det att de vanligaste orsakerna till förkortad livslängd beror på att smuts tränger in i lagret, eller att lagret inte håller kvar smörjmedlet mellan smörjtillfällena.
Sedan tidigare finns gummitätade sfäriska rullager, men de har lägre varvtalsbegränsning, är inte lika värmebeständiga och håller inte ISO-dimensionerna för bredden.
Kizei klarar samma belastningar som otätade sfäriska rullager och kan därmed fullt ut ersätta ett öppet lager, meddelar Nomo. Temperaturspann är -40° till +200°C.
–Kizei kommer att ge våra kunder inom exempelvis gruv-, såg- och stålindustrin en mycket bättre totalekonomi genom längre livslängd, färre oplanerade driftstopp och mindre täta serviceintervaller, säger Göran Nyberg, produktchef för rullningslager på Nomo. Vi får även en positiv miljöeffekt i och med att kunden förbrukar betydligt mindre smörjmedel och förlänger livslängden på lagren.
Nomo, med huvudkontor i Täby och omkring 110 anställda ingår i Axel Johnsson International och finns i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Kina.

Per Sjögren E-mail:
Publicerad 2019-06-26 12:49:26

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden