Aliko satsar mer på den svenska marknaden

I över 40 år har Aliko levererat plåtbearbetningsmaskiner till den finska verkstadsindustrin. Nu vill de göra en större satsning på den svenska marknaden genom att delta på Elmia Plåt i maj. 

–Sverige är en relativt ny marknad för oss där det finns stor potential, säger Timo Valtanen, försäljningschef på Aliko.

Under de senaste tio åren har Aliko haft ett fåtal leveranser till Sverige. Genom att ställa ut på Elmia Plåt för första gången där de demonstrerar en kantpress hoppas det finska företaget på betydligt fler leveranser framöver. 

–Mässan ger oss en stor möjlighet att lära känna den svenska marknaden. Hemma i Finland är våra kantpressar välkända och efterfrågan är stor. Än så länge är det inte likadant i de övriga nordiska länderna. Det finns stor potential i Sverige, det är en av anledningarna till att vi ställer ut på Elmia Plåt.

Aliko specialiserar sig på kantpressar med en bockningslängd över 3 000 millimeter och med presskrafter på 220 ton eller högre. Företaget har ett brett utbud av tillbehör och har möjlighet att utforma maskinlösningar för att möta kunders alla behov.

Elmia Plåt genomförs på Elmia i Jönköping mellan 12-15 maj.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-01-08 12:30:38

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden