Alumeco utökar med ett nytt automatiserat lagersystem

Danska Alumeco utökar sitt centrallager med ett nytt automatiserat höglagersystem. Satsningen betyder att Alumeco nu satsar vidare för att kunna betjäna sina aluminium- och rödmetallskunder i Sverige ännu bättre.

Alumeco har sedan tidigare Skandinaviens största lagerutrymmen med över 50 000 m2 golvyta och två automatiserade system för höglagerhantering av aluminium, mässing och koppar. Med en investering på ytterligare ett robotiserat höglager, säkrar Alumeco nu upp för att kunna öka kapaciteten ytterligare på sitt huvudlager i Odense.  

–En flexibel, snabb och felfri materialförsörjning till kunderna är numer ett minimumanspråk från marknaden, menar Thomas Wulff, vd för dotterbolaget Alumeco Sverige.

Han fortsätter:

–Kraven utifrån ställer hela tiden vår verksamhet inför nya utmaningar och det gäller att kontinuerligt ligga ett steg före kunderna och deras önskemål på säkra metalleveranser. Med denna investering säkrar vi nu upp för att kunna vara en långtida och professionell partner till våra nuvarande kunder, samtidigt som vi skapar luft för att kunna hantera den tillväxt vi satsar på.

Alumeco kan erbjuda kunder ett brett standardsortiment av aluminium med både plåt, stänger, rör, profiler och coils i många olika varianter från lager. Det kräver ett stort och välfungerande lager för att säkerställa den dag till dag leverans som är målet för vår verksamhet.

–I många fall vill kunden även att vårt servicecenter kapar profilerna i specifika längder och att vi lagerhåller materialet åt dem, så att det finns klart för leverans när de har behov av det. Det ger kunden stora logistikfördelar och en mer konkurrenskraftig kostnadskalkyl jämfört med om de skulle ha sitt eget set-up, säger Thomas Wulff.

Alumeco Sverige AB är en del av en internationell koncern med moderbolaget placerat i Odense och förgreningar i Europa, USA och Kina. Alumeco är en av Skandinaviens ledande leverantörer av aluminium, koppar och mässing från lager till den metallbearbetande industrin och har i Sverige en omsättning på 1 100 MSEK per år.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-04-03 11:20:53