IMS Maskinteknik köper sin femte Soraluce

IMS Maskintekniks nya Soraluce är av modell TA-A 35. Den nya bäddfräsen som Stenbergs ska leverera fyller en plats för bearbetning av något mindre detaljer som också ska tillverkas.

IMS Maskinteknik ligger i Tillinge Nykvarn på gränsen mellan Uppland och Västmanland. Tillverkningen är i första hand lego som prototyper för industrin samt små serier inom området skärande bearbetning, grovplåtslageri, montering och svetsning.

Registret är brett - från smått till stort. Det är företrädesvis stort. Kapaciteten för svarvning är upp till 2,5 meter och fräsning av långa detaljer upp till 10,5 meter. Tillväxten hos IMS Maskinteknik är stadig.

–Vi utför avancerad maskinbearbetning till svensk industri och vi menar att resultatet kommer när man har gjort ett bra jobb, säger Björn Abrahamsson vd på IMS Maskinteknik AB.

Soraluce TA-A 35 är en mycket stabil maskin med en bädd, kolumn och ram helt i gjutjärn. Maskinen har ett ergonomiskt utförande där bland annat operatörspanelen enkelt kan placeras framför eller bakom bordet, beroende på operatörens önskemål. Maskinen har Soraluce egenutvecklade ECO Design som sammantaget reducerar maskinens energiförbrukning.

–Vi har haft ett långt samarbete med IMS Maskinteknik och det här är den femte Soralucemaskinen som vi får förtroendet att leverera, säger Thomas Åkermark på Stenbergs. IMS har sedan tidigare fyra Soraluce SP, en modell med fast bord och rörlig kolumn för bearbetning av lite längre slanka detaljer.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-05-27 13:41:41

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden