Weland satsar på multifunktionell såglina

Säljaren Thomas Håkansson och servicetekniker Oscar Ramstedt från Intercut, diskuterar med Albin Holm, produktionschef på Weland. Säljaren Thomas Håkansson och servicetekniker Oscar Ramstedt från Intercut, diskuterar med Albin Holm, produktionschef på Weland.

Weland AB i Smålandsstenar har investerat i Kaltenbachs multifunktionella såglina KKS 463NA+KDV, som består av en såg- och borrmaskin. Med såglinan tänker Weland sänka kostnaderna, korta leveranstiderna av sina produkter och öka företagets kapacitet.

Linan har driftsatts.

–Installation och utbildning färdigställdes på en månad. Vi ser fram emot ett långt och gott samarbete mellan Intercut och Weland, säger Thomas Håkansson, säljare på Intercut som är återförsäljare av Kaltenbach.

KKS 463NA är en automatisk cirkelsåg avsedd för dubbel gerkapning av rostfritt stål och metaller upp till 153 mm. Borrmaskinen KDV är en vertikal borr-axel för KKS 463NA. KDV är också utrustad med horisontell borr och rullbanesystem.

Genom att kombinera KKS 463NA med borrmaskinen KVD möjliggörs borrning i sågade stålprofiler, allt i en och samma produktionslina.

Weland AB är en av Sveriges största aktörer inom tillverkning av trappor, räcken, handikappramper, gångbryggor, gallerdurk och entresoler, etc. Inom nischen plåtbearbetning är Weland en av Europas ledande aktörer.

Weland AB är en familjeägd svensk företagsgrupp med cirka 35 företag i Sverige och fem i utlandet. Antalet anställda är cirka 1 200, varav runt 330 arbetar i Smålandsstenar.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-08-05 11:04:12

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden