Femaxlig Hurco till Saab Dynamics

Fr v: Håkan Conradsson, Nordiska Wemag, Mikael Åkerlind och Nils Hjertner från Saab Dynamics. Fr v: Håkan Conradsson, Nordiska Wemag, Mikael Åkerlind och Nils Hjertner från Saab Dynamics.

Saab Dynamics i Linköping har investerat i en ny Hurco VM30i till sin utvecklingsavdelning. Företaget har köpt maskinen för att förstärka möjligheterna att ta fram prototyper och för serier på nya försvarssystem.

–Hurcos snabba ställtider och kompakta yttermått var avgörande i valet, säger Mikael Åkerlind, produktionstekniker på Saab Dynamics, som ansvarar för utvecklingsarbetet.

–Hurco VM30i är den mest flexibla lösningen för oss då den har en stor arbetsyta, femaxligt bord och möjligheter att ta in 3D-solider direkt i maskinen från våra konstruktörer, för att kunna bearbeta fram detaljer till våra utvecklingsprojekt, fortsätter han.

Hurco VM30i är utrustad med radioprobar, högtryckskylning och flera andra finesser, till exempel Hurcos option Solid Model Import som innebär att man kan importera solider direkt i styrsystemet.

–Det är roligt att få leverera en femaxlig maskin med alla optioner som vi har, säger Håkan Conradsson, säljare på Nordiska Wemag.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-09-02 12:34:10

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden