Två stora maskiner till IMS Industriteknik

Maskinleverantören Lichron AB har fått en order gällande två stora fleroperationsmaskiner till svensk verkstadsindustri. Det är verkstadsföretaget IMS Maskinteknik som investerar och förnyar sin maskinpark. Investeringen består av ett Arborrverk samt en Karusellsvarv.

Arborrverket är från den tjeckiska tillverkaren Fermat och har beteckningen WFT13R. Maskinen har ett bord med storlek 1800x2600 mm och klarar ämnen upp till 20 ton. Maskinens rörelseområde är X/Y/Z 3000/2000/1500 mm. Maskinen är utrustad med både ramm och pinol. Vidare är maskinen utrustad med automatisk huvudväxlare och ett styrsystem från Heidenhain.

Karusellsvarven ISVTC-2025 är från det Sydkorea företaget Insung. Maskinen är en kraftig vertikal svarv som kan svarva 2500 mm, svarvbordet klarar ämnen som väger upp till tolv ton. Maskinen är utrustad med roterande verktyg samt en 8-backs chuck. Styrsystemet kommer från Fanuc.

Produktionen hos IMS Maskinteknik består i första hand av lego- och prototyptillverkning. Tillväxten hos företaget är stadig. Den moderna och tekniskt avancerade maskinparken skapar stor flexibilitet vilket möjliggör att företaget kan producera både korta och längre serier med samma kvalitet och ekonomi.

–Tidigare har vi levererat Zayer-bäddfräsar till IMS Maskinteknik och det här är en följdaffär efter ett tidigare gott samarbete med IMS och Storskogen, säger Jörgen Axelsson, säljare på Lichron.

De nya maskinerna kommer att levereras under hösten 2020. IMS Maskinteknik ligger i Tillinge Nykvarn cirka 10 km väst om Enköping. Företaget grundades 1976 och ägs idag av Storskogen Group AB.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-09-02 12:37:02

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden