Stenbergs nya utbildningsplattform presenteras på öppet hus

Jonas Wihlborg, vd för Stenbergs. Jonas Wihlborg, vd för Stenbergs.

När Stenbergs Open Possibilities arrangeras i slutet av november är det fokus på utbildningsplattformen Stenbergs Akademien och Okumas produktsortiment.

–Vi vill göra någonting positivt under hösten, säger Jonas Wihlborg, vd för Stenbergs.

Eventet Stenbergs Open Possibilities genomförs den 25–26 november i Stenbergs lokaler i Jönköping. Det blir ett speciellt öppet hus i och med rådande omständigheter kring covid-19.

–Vi kommer att genomföra öppna huset på ett bra och säkert sätt. Deltagarna delas in i mycket små grupper och det blir flera stationer i demohallen, säger Jonas Wihlborg.

Stenbergs har flera intressanta tjänster och produkter att visa sina kunder bland annat företagets helt nya utbildningsplattform – Stenbergs Akademien.

Utbildningsplattformen innefattar många delar. Bland annat tänker Stenbergs dra sitt strå till stacken när det gäller att råda bot på kompetensbristen inom verkstadsindustrin.

–Det kan handla om att hjälpa kunder vid rekryteringar så att de hittar rätt typ av kompetens till sina företag, säger Jonas Wihlborg.

–Vi kan även kartlägga kunskapsnivån vid ett verkstadsföretag och deras utbildningsbehov.

Många verkstadsföretag letar med ljus och lykta efter kvalificerad arbetskraft som till exempel cnc-operatörer.

Inom Stenbergs Akademien kommer även valideringar att utföras, bland annat grönt certifikat i cnc-teknik.

Stenbergs är återförsäljare av den japanska verktygsmaskintillverkaren Okuma. Under Stenbergs Open Possibilities blir det fördjupningar i Okumas maskiner och produktfloran av smarta funktioner.

Med dessa smarta funktioner effektiviseras produktionen än mer i Okumas maskiner och verkstäder stärker sin konkurrenskraft. Stenbergs demonstrerar bland annat OGL, Connect Plan, 5-axis auto tuning och 3DVM&CAS.

Med CAS (collision avoidance system) kan kollisioner inne i verktygsmaskiner undvikas. Man kan i realtid checka programmet och all geometri i bearbetningsutrymmet, 3D-simuleringar kan köras. Antikollisionssystemet bidrar till att förkorta riggningstiderna och öka tillgängligheten i en Okuma.

En annan smart funktion är Thermo-Friendly-Concept (TFC) som innebär att temperaturförändringar kompenseras i styrsystemet OSP Suite. TFC garanterar maximal processtillförlitlighet, dimensionell stabilitet och formnoggrannhet.

Sista anmälningsdagen för Stenbergs Open Possibilities är den 20 november.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-11-11 13:23:06

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden