Rekord för Vrena Mekaniska

Hans-Erik Olsson är vd på Vrena Mekaniska. Denna bild togs av Verkstadstidningen under mässan Elmia Subcontractor 2016. Per Sjögren Hans-Erik Olsson är vd på Vrena Mekaniska. Denna bild togs av Verkstadstidningen under mässan Elmia Subcontractor 2016. Per Sjögren

Det senaste räkenskapsåret blev en succé för Vrena Mekaniska med ett rekord i omsättningen.

–Vi har kunder som har mycket att göra, då får även vi mycket att göra, säger Hans-Erik Olsson, vd för Vrena Mekaniska.

Legotillverkaren Vrena Mekaniska i Bettna i Sörmland har brutet räkenskapsår (1/9–31/8). Under det senaste räkenskapsåret omsatte företaget drygt 155 miljoner kronor, vilket är ett par hundra tusen kronor mer än det gamla rekordet.

–Även resultatet kommer att bli bra. Personalen har arbetat hårt och sett till att vi klarat av att leverera, säger Hans-Erik Olsson. 

Samtliga anställda fick 7 500 kronor extra på augustilönen som ett tack för deras engagemang som möjliggjort rekordomsättningen.

Vrena Mekaniska är ett av rätt många verkstadsföretag som går mycket bra under rådande coronapandemi. När det gäller själva smittan har företaget hittills klarat sig ganska bra med två konstaterade fall.

Under våren och sommaren har Vrena också investerat i tre nya maskiner som nu är i produktion. Satsningarna har genomförts för att verkstadsföretaget ska uppnå ökad flexibilitet och minskad risk för stillestånd.

Maskinerna är - NCX 4020B, en vattenskärmaskin från Waterjet Sweden för plåtar upp till 4x2m. En kantpress, Adira PA16030 från Ursviken Technology med en presskraft på 160 ton. Den tredje maskinen är svarven Gurutzpe GL16.12.9 som Vrena har köpt från Stenbergs. Svarven klarar att bearbeta ämnen i diameter upp till 1,6 meter (Ø2,0 meter över bädd) och en längd på nio meter.

Vrena Mekaniska investerade i Gurutzpe-svarven för att säkerställa tillgänglighet gällande svarvning av mycket stora ämnen.

–Samtidigt passade vi på att öka kapaciteten för att bredda oss, säger Hans-Erik Olsson.

Vrena Mekaniska utför skärande bearbetning, plåtbearbetning, svetsning, med mera. Inriktningen för företaget är på korta återkommande serier av såväl mindre som större komponenter till industriella kunder. Vrena tillverkar också maskiner, framför allt för pappersindustrin.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-11-11 13:24:06

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden