Sverigepremiär för ny Doosansvarv

Intresset för att satsa på nya maskiner och automation har inte sjunkit under coronapandemin. Det framkom under Duroc Machine Tools temadagar där det bland annat var Sverigepremiär för Doosan TT1300SYY. 

Förra året utökade Doosan sitt program av TT-serien, som är svarvar med dubbla revolvrar, till att de också har Y-axel på både övre och undre revolvern. Svarvarna visades bland annat på EMO-mässan förra hösten.

När Duroc Machine Tool, generalagent för Doosan i Skandinavien (minus Norge) och i Baltikum, hade temadagar för ett tag sedan var det Sverigepremiär för TT1300SYY. Det är en nio-axlig svarv med motspindel och rullstyrning. Svarven är till för bearbetningar av mer komplexa detaljer och framför allt för komplettbearbetning.

–TT1300SYY öppnar för fler möjligheter att färdigbearbeta detaljer, det är en maskin för lite större serier, säger Michael Håkansson, produktchef Doosan på Duroc Machine Tool.

Intresset för den nya svarven från besökarna på Temadagarna var stort.

–Vi har ett par offerter ute som vi hoppas kunna avsluta före årsskiftet, säger Michael Håkansson.

Intresset för att investera i nya maskiner finns menar Michael Håkansson, vilket temadagarna var ett bevis för.

–Företagen var seriöst intresserade av att fördjupa sig i nya maskiner, verktyg för uppspänning och automation. Vi har också sedan tidigare många förfrågningar och har flera projekt på gång.

Efter sommaren har Duroc fått fem maskinordrar till ett värde av bortåt 25 miljoner kronor.

–Det får man vara nöjd med efter rådande omständigheter, säger Michael Håkansson.

Duroc Machine Tools temadagar genomfördes i deras demohall i Vislanda under två dagar i slutet av september och under två dagar i slutet av oktober. Michael Håkansson uppskattar att mellan 50–60 besökare var på plats under de fyra dagarna.

–Vi följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vår strategi var att maximalt ta emot fem företag per dag, säger han.

 Mer om Durocs temadagar kan du läsa i nr 12 av Verkstadstidningen, utkommer den 14 december. Då kan du också läsa om spånbrytningssystemet CBS och den femaxliga fleropen DVF 5000 ihop med Langs automationssystem Robotrex. Automationslösningen tilldrog sig ett stort intresse under temadagarna.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2020-11-26 13:45:19

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden