Iscar introducerar ny produktserie

Högmatningsfräsen NeoFeed har kostnadseffektiva skär med åtta skäreggar. Högmatningsfräsen NeoFeed har kostnadseffektiva skär med åtta skäreggar.

NEOLOGIQ innehåller ett komplett sortiment av avancerade produkter och tekniska lösningar för bearbetning. Enligt Iscar innebär den nya serien ett jättesprång framåt i utvecklingen för skärande verktyg.

Det har gått några år sedan Iscar lanserade sina innovativa LOGIQ-verktyg som hade utvecklats för att klara den tidens utmaningar inom industrin. Utmaningarna bestod i att öka produktiviteten eller hitta kostnadseffektiva vändskärslösningar som alternativ till solida hårdmetallverktyg med liten diameter.

På Iscar ser de NEOLOGIQ som den logiska efterföljaren och som ett svar på de utmaningar som modern bearbetning står inför idag till följd av de senaste tekniska förändringarna.

De tydligaste trenderna enligt Iscar är:

*Fordonsindustrin som överger den traditionella förbränningsmotorn till förmån för el- och hybridbilar.

*3D Printing, precisionsgjutning och precisionssmide.

*Digitaliseringen och industri 4.0.

Med NEOLOGIQ har Iscar förberett sig för förändringarna och utvecklat skärverktyg som klarar kraven som den ”smarta fabriken” ställer. Bearbetning utan begränsningar är mottot för Iscars NEOLOGIQ-produkter.

En av produkterna är NeoFeed, en fräsfamilj med kvadratiska, dubbelsidiga skär. Det innebär att skäret har åtta skäreggar och klarar stora belastningar vid höga skärhastigheter, tack vare den stabila infästningen i det laxstjärtsformade skärläget.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-04-22 13:24:19

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden