Bejö AB köper ytterligare en Biglia

Bejö AB i Bor i Småland är ett familjeföretag med stor kunskap inom skärande bearbetning. Underleverantören har sedan tidigare ett flertal Bigliasvarvar i produktionen, nu har ytterligare en Biglia införskaffats. Biglia B 438Y2 är en kompakt och kraftfull snedbäddssvarv för bearbetning i stångmaterial upp till 38 mm. 

Bigliasvarven är utrustad med två revolvrar och drivna verktyg samt dubbla C- och Y-axlar. Motorspindlar med effekter på elva kW och med maximalt varvtal på upp till 7000 rpm. Revolvrarnas kraftiga konstruktion medger tuff bearbetning även på de drivna verktygen.

Bejö AB grundades 1972 av Bengt Jönsson, idag drivs företaget av sönerna Mikael och Thomas. Bejös styrka är produktionseffektiva helhetslösningar med högsta leveranssäkerhet. Med toppmodern maskinpark kan legotillverkaren tillgodose kunders behov inom cnc-svarvning, längdsvarvning, automatsvarvning och fräsning.

Bejö levererar mycket till fordonsindustrin där goda kontakter och efterfrågan har skapat möjligheter för företaget. Bejö har tiotalet anställda.

Mekana Maskin i Örebro har sålt Bigliasvarven.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-05-05 11:42:34

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden