Fanuc introducerar ny trådgnistmodell

Robocut C600iC är en av de två nya Fanucmodellerna. Robocut C600iC är en av de två nya Fanucmodellerna.

De första trådgnistarna av Fanucs nya maskiner Robocut C400iC och C600iC har levererats till Star Servus Verktygsmaskiner, som är återförsäljare av Fanucs trådgnistmaskiner i Sverige.

Fanuc Robocut C400iC och C600iC ersätter de tidigare modellerna Robocut C400iB samt C600iB. Den större modellen C800iB lever kvar i oförändrat utförande.

I den nya CiC–serien har ledorden varit hastighet och precision. För att möjliggöra den högre precisionen har maskinstativen gjorts kraftigare och stabilare. Till exempel är C600iC hela 600 kg tyngre än sin föregångare. Givetvis har även dessa inbyggd temperaturstabilisering.

På generatorsidan har det även hänt en del med nya snabbare teknologier där man med hjälp av den nya generationen iPulse 3 kan åstadkomma finare ytor med färre antal snitt. Även precisionen vid konkörning har förbättrats avsevärt.

Fanuc har ytterligare förbättrat tillförlitligheten i och med de nya C400iC och C600iC. Tiden för att utföra underhåll i maskinerna har minskats. De nya trådgnistarna har till exempel smartare lösningar som inneburit att antalet delar kunnat reduceras.

Bland annat har den tidigare mekaniska ”Tension Sensorn” ersatts med ett system där servomotorerna för trådmatning och trådbroms kontrollerar detta. Maskinerna har även försetts med ythärdat maskinbord som standard, vilket tidigare har varit tillval.

Även camprogrammet Robocut CAMi har utvecklats till att nu även stödja indexering av styrt rundbord, med mera.

Maskiner för omgående leverans finns nu på lager i Sverige och i Luxemburg.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-05-05 11:43:14

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden