Okuma utökar sina automationsalternativ

Med Genos L3000-e Standroid erbjuder den japanska verktygstillverkaren Okuma en automatiseringslösning som möjliggör ett enkelt steg in i automatiserad produktion för alla företag.

Jakob Simon, automationsspecialist på Okuma Europe GmbH, ger följande förklaring om automationslösningen:

–Kompakt design och Okumas optimerade drift gör Genos L3000-e Standroid till ett bra verktyg för att öka produktiviteten och maximera maskinutnyttjandet.

Genos L3000-e är en tvåaxlig horisontell svarv utrustad med plangejdrar och en stabil revolverdesign. Detta resulterar i exemplarisk bearbetningsprestanda med maximal verktygslivslängd och långvarig precision.

Robotsystemet Okuma Standroid är en del av Okumas Roidserie och har utvecklats speciellt för automatisering av små och medelstora batchstorlekar. Det nya Roid Navi-systemet med ett användargränssnitt för dialog kräver ingen tidigare kunskap om robotar.

Det intelligenta styrsystemet OSP-P300LA gör det lättare att använda och leder också till kortare ställtider. Dessutom är både maskinen och roboten integrerade i det beprövade Collision Avoidance System (CAS).

Verkstadstidningen återkommer med mer om denna automationslösning längre fram i år.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-05-20 11:50:13

Senaste nummer

Mest läst

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden