Edströms introducerar ny automationslösning till Haas-maskiner

Från och med maj månad kan Edströms Maskin erbjuda en purfärsk automationslösning med en Fanucrobot som passar till samtliga Haasmaskiner. Detta öppnar upp för helt nya produktionsmöjligheter för små och medelstora företag.

Haas är västvärldens volymmässigt största tillverkare av cnc-maskiner. De har sett behovet av automation växa på den globala marknaden och har därför tecknat avtal med japanska Fanuc, en av världens ledande robottillverkare.

–Den som väljer denna lösning tar ett stort steg in i automationsvärlden, säger Henrik Olsson vd på Edströms Maskin som representerar amerikanska Haas.

Som säljare av Haasmaskiner och den nya automationslösningen kan Edströms Maskin erbjuda sina köpare en fantastisk två-i-ett-lösning. Haasmaskinen och Fanucroboten programmeras i samma styrsystem, utan att utvecklingskostnader eller dylika utgifter tillkommer.

–Det gör att även mindre företag kan investera, för att snabbt och enkelt öka både sin produktivitet och lönsamhet. Systemen är färdigprogrammerade standardlösningar som enkelt kan modifieras efter önskemål, säger Henrik Olsson.

Edströms Maskin bistår med kunniga produktionstekniker under processen.

–Montering av utrustningen går snabbt, det tar max två dagar. Sedan är det bara att återgå till produktionen igen. Lösningen är komplett med säkerhetsgrindar och allt nödvändigt för att följa säkerhetsföreskrifter. Vi erbjuder automation till alla på bästa och enklast möjliga sätt, säger Henrik Olsson.

Med automation kan ett verkstadsföretag förlänga produktionstimmarna där företagets verktygsmaskiner fortsätter produktionen efter att de anställda lämnat arbetsplatsen för dagen. Med de nya ”arbetsdagarna” kan ett företag använda dygnets samtliga timmar för att bestämma produktionstakt och volym.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-05-20 11:53:52

Senaste nummer

Mest läst

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden