Lyftöglor med roterbar bygel

Öglebultar och andra lyftelement måsta skruvas in på ett tidskrävande sätt. Halders gängade lyftöglor kan däremot sättas fast i existerande gängor endast genom att trycka på en knapp och sparar därigenom enormt med tid när det handlar om att lyfta många olika detaljer.

Dessa nya lyftöglor med roterbar bygel har fördelen att bygeln fritt kan rotera runt sin axel tack vare ett kullager som sitter i en underhållsfri bussning som även ger skydd mot värme, kemikalier och olja.

Eftersom enbart bygeln roterar, istället för hela lyftanordningen, förblir den gängade delen ordentligt fäst i gängan och tillåter säkra lyft och transporter av detaljen

I enlighet med CE-märkningen så är den roterbara lyftöglan inte bara lätt att använda, utan även riktigt robust. Den maximala lyftkapaciteten sträcker sig upp till 1850 kg – beroende på modell – med femfaldig säkerhet. Deras utmärkta hållbarhet har blivit certifierad av tyska TÜV Syd.

Standardmekano erbjuder dessa gängade lyftöglor i två olika material. Stift, lager, ring och bygel är antingen tillverkad av manganfosfaterat värmebehandlat stål eller av härdat rostfritt stål.

Fjädern och de gängade delarna är alltid tillverkat av rostfritt stål. Dessa högkvalitativa material borgar för ett utmärkt skydd mot rost och temperaturtålighet. Den rostfria varianten är vädertålig och därför utmärkt för användning utomhus.

Dessa lyftöglor finns lagerförda för snabb leverans i alla standard metriska gängor (M8-M24) samt i de vanligaste tum-gängorna (1/2”-1”). Beroende på dess storlek så levereras lyftöglorna med antingen stor eller en liten bygel.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-06-03 11:45:45

Senaste nummer

Mest läst

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden