Förbättrad lönsamhet hos Weland med ToolBar

ToolBar från Edströms Verktyg är en lösning för reducerad lagerhållning och minskad förbrukning.  Foto: Edströms Verktyg ToolBar från Edströms Verktyg är en lösning för reducerad lagerhållning och minskad förbrukning. Foto: Edströms Verktyg

I cirka fyra år har verkstadskoncernen Weland AB använt ToolBar-systemet från Edströms Verktyg i sin verksamhet.
–ToolBar ger automatiskt ökad lönsamhet och vi har även märkt att servicegraden bland personalen har ökat rejält, säger Björn Henriksson vice vd på Weland AB.

Idag finns ToolBar på åtta av Welands bolag. Artiklar med regelbunden åtgång, som exempelvis arbetshandskar, fylls på kontinuerligt när lagersaldot sjunker till en viss nivå. Weland har fått flera fördelar med de smarta lagerhållningsskåpen som saldokoll, tillgänglighet, bättre helhetsbild och därigenom förbättrad ekonomi.

–Varje liten sak som förenklar är välkommet, med ToolBar blir allting enklare. Historiskt sett så har vi arbetat med bemannade förråd. Det här systemet ger oss tillgänglighet dygnet runt, året runt. Vi behöver inte ligga med lika stora lager som tidigare och vi får en bättre kontroll över förbrukningsvarorna, säger Björn Henriksson.

ToolBar från Edströms Verktyg AB är en lösning för reducerad lagerhållning och minskad förbrukning. ToolBar kan lätt förväxlas med ett traditionellt verktygsskåp, men är i själva verket ett helt system för att underlätta och effektivisera ett företags verksamhet.

Ett par fördelar med ToolBar är – mindre lagerhantering och sänkta kostnader för inköp av produkter/varor som ett företag har för sin produktion. Personalen behöver inte gå omkring och leta efter saker som har ”försvunnit”.

Viktor Wessbo, vd på Edströms Verktyg, berättar att förfrågningar angående ToolBar och dess funktioner har ökat under coronapandemin.

–Fler företag ser över möjligheterna till effektivisering och då blir ToolBar för många ett självklart val, systemet både effektiviserar och ger samtidigt besparingar på förbrukningsprodukter.

Edströms Verktyg har installerat ToolBar hos sina kunder sedan 2015 och har därmed både trygghet, erfarenhet och kompentens att hitta den mest lönsamma vägen för företag, oavsett verksamhet.

Personalen på ett företag som har ToolBar har ett användarkonto. Den anställde loggar in på sitt användarkonto och plockar ut de saker som hen behöver. Det kan vara allt från handverktyg, verktyg för skärande bearbetning till handskar, med mera.

Samtliga uttag och insättningar i ToolBar registreras. Varje användare har ett privat saldo, på så sätt har alla med användarkonto ett personligt ansvar när det gäller vad som tas ut eller sätts tillbaka in i skåpet.

Statistik på hur mycket som har plockats ut ur och in i ToolBar, med mera, kan erhållas i systemet. Inköpen automatiseras. Det betyder att förbrukningsprodukter fylls på i ToolBar av de leverantörer som ett företag har avtal med.

Anställda på det företaget behöver med andra ord inte genomföra dessa inköp, vilket sparar tid och framför allt, de kan koncentrera sig på det som är värdeskapande – att producera.

Weland AB är en familjeägd svensk företagsgrupp med cirka 35 bolag i Sverige och fem i utlandet. Antalet anställda är cirka 1 200, varav runt 330 arbetar i Smålandsstenar. Inom nischen plåtbearbetning är Weland en av Europas ledande aktörer.

Weland är en av Sveriges stora tillverkare och leverantör av spiraltrappor, gångbryggor, handikappramper och gallerdurkar. Det är stora verksamhetsområden, som ställer höga krav på många olika plan, till exempel gällande tillgänglighet, smart lagerhållning och ekonomi.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-06-03 11:47:04

Senaste nummer

Mest läst

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden