Kitamuramaskin ökade kapaciteten för Hultdins

Förra året investerade komponenttillverkaren Hultdin System AB i en Kitamura från Edströms Maskin. En affär som bara efter ett par månader visade sig vara guld värd.

–Köpet har enbart haft positiva effekter och vi har verkligen höjt hela verksamheten ett snäpp, säger Hultdins vd Tobias Åman.

Att Hultdin System, som tillverkar redskap, tillbehör och komponenter för skogs- och entreprenadmaskiner, valde fleroperationsmaskinen Kitamura var ganska självklart.

–Vi gjorde en noggrann jämförelse mellan ett antal maskiner och fabrikat, säger Tobias Åman.

Noggrannhet och prestanda var två av flera plusfaktorer för Kitamuran. I samband med affären var Fastems AB med och levererade ett FMS–linjärsystem med 14 palettplatser. Tillsammans gav detta en mycket bra helhetslösning.

­–Vi lade en beställning för omkring ett och halvt år sedan och har haft maskinen på plats sedan i vintras, säger Tobias Åman.

Ganska omgående efter leverans och installering märktes de positiva effekterna som Kitamuramaskinen gav, som till exempel förbättrat flöde och ökad kapacitet i produktion.

–Vi är oerhört nöjda med hela affären. Det är väldigt viktigt med en leverantör som lyssnar och tar in feedback från kunder. Där håller Edströms riktigt hög klass, säger Tobias Åman.

Under efterforskningsarbetet som ledde till att Hultdins investerade i Kitamuran köpte de även annan maskin av Edströms. Trots pandemi och de förutsättningar som det har inneburit har samarbetet med Edströms Maskin flutit på utan större problem.

Hultdins Kitamura är en Mycenter HX800G/1000, en horisontell flerop, med 1550/1300/1400 mm för X/Y/Z. Kitamuras horisontella maskiner passar utmärkt för produktion av detaljer som kräver hög noggrannhet. Alla kritiska kontaktytor i maskinerna är handskavda och de har en gjuten och stabil maskinkonstruktion.

Hultdin System ligger i Malå, cirka 70 km norr om Lycksele, mitt i Västerbottens mäktiga skogar. Företaget tillverkar bland annat rundvirkesgripare som märket SuperGrip och gripsågar som SuperSaw samt sågenheterna SuperCut. De tillverkar även lastutrymmen, dämpare, och mobila ramper för skogsmaskiner.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-06-16 12:31:57

Senaste nummer

Mest läst

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden