Automation och AGV i Pfronten

DMG Moris kompakta och flexibla automationskoncept PH-Cell. DMG Moris kompakta och flexibla automationskoncept PH-Cell.

Under ett event två veckor före EMO-mässan presenterar DMG Mori vad de kommer att visa i Milano i oktober.

Mellan 20-25 september genomförs utställningen i den sydtyska staden Pfronten där DMG Mori (före pandemin) årligen genomfört öppna hus.

Den tysk-japanska verktygsmaskintillverkaren satsar ordentligt – 25 maskiner, åtskilliga automationslösningar och digitaliseringsexempel demonstreras i Pfronten. De presenterar en ny medlem i sin AGV-familj – TH-AGV kan hantera verktyg upp till 50 kg och med en diameter på upp till 280 mm och en längd på upp till 400 mm.

AGV (Automated Guided Vehichle) består av en samarbetsrobot och en åkvagn. Åkvagnen förflyttas automatiskt mellan verktygsmaskiner i en produktionscell och betjänar dem.

DMG Mori visar också sitt kompakta och flexibla automationskoncept PH-Cell, som kan ha upp till 40 paletter. PH-Cell är ett modulärt palettmagasin som endast upptar en yta på 10,7 kvm.

Det är strikta regler under eventet i Pfronten - högst 500 personer per dag får besöka utställningen. Den som vill delta digitalt kan göra det genom att gå in på www.dmgmori.com klicka på news&media och därefter på events&webinars.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-09-08 14:17:50

Anmäl dig HÄR till Verkstadstidningens nyhetsbrev

Utgivningsplan

Begagnat marknaden