ABB Robotics öppnar testcenter för att accelerera random bin picking

Dennis Helfridsson, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation i Sverige samt vd för ABB Sverige, och Susanne Timsjö, marknads- och försäljningschef för ABB Robotics i Sverige.  Foto: Bo Lundvang Dennis Helfridsson, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation i Sverige samt vd för ABB Sverige, och Susanne Timsjö, marknads- och försäljningschef för ABB Robotics i Sverige. Foto: Bo Lundvang

Testcentret, som ligger i Jönköping, utgör en del i ABB:s bredare strategi för att accelerera flexibel automation hos små och medelstora företag. I centret, som är en del av ABB:s Globala Solutions Center för maskinbetjäning, kommer ABB:s tekniker att arbeta med globala kunder för att hitta innovativa sätt att införliva automatiserade slumpmässiga plocklösningar i sina tillämpningar.

–Öppnandet av vårt nya testcenter för random bin picking utgör en viktig milstolpe i vår strävan för att frigöra automation i processer inom industrier som tidigare har varit svåra att automatisera. Korrekt hantering av artiklar som ligger huller om buller som sker snabbt och effektivt kommer dramatiskt att förbättra flexibiliteten för artikelplockning, säger Andrea Cassoni, chef för affärsenheten ABB Robotics General Industry.

–Till skillnad från traditionella system leder vår automatiserade Random Bin Picking-lösning till effektiv materialhantering vilket innebär en snabb återbetalning för våra kunder, ofta på mindre än tolv månader.

Centret, som kommer att användas för tester av RBP-applikationer, invigdes i slutet av sommaren av Dennis Helfridsson, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation i Sverige samt vd för ABB Sverige, och Susanne Timsjö, marknads- och försäljningschef för ABB Robotics i Sverige.

–Att centret erbjuder testning och förstudier av Random Bin Picking, förutom traditionell plockning med robot, är unikt och innebär stora möjligheter för våra kunder att enkelt få fram den mest optimala produktionscellen innan konstruktionen påbörjas. Det ligger väl i tiden och speglar den starka teknikutveckling som nu råder inom 3D-vision och drivkraften hos företag att vilja robotisera och öka sin produktivitet. Vidare ger det stora fördelar för våra kunder att kunna testa sina produkter och få en större insikt i automationscellens förmåga innan leverans, säger Dennis Helfridsson.

I det nya testcentret kommer ABB att öka innovationsgraden i utvecklingen av sin Random Bin Picking-teknik som innefattar en ABB-robot med 3D-vision som klarar av att plocka artiklar som ligger huller om buller i icke-standardiserade konfigureringar och olika ledder.

Möjligheten att känna igen en artikel på vilken ledd den än råkar ligga på, innebär att man kan lägga artiklar slumpmässigt i en behållare eller på en pall (och man slipper att manuellt försortera eller lägga artiklarna på ett visst sätt)

Pressrelease från ABB E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-09-22 13:30:07