Saluco är det nya namnet

Alingsås Plåtmaskiner byter namn till Saluco. Från vänster ses Peter Persson, säljare med inriktning mot industri, Sofie Dahlgren, vd och Johnny Kvist, försäljningschef. De har all anledningen till att vara glada då tiderna är mycket goda för företaget. Denna bild togs av Verkstadstidningen 2020. Foto: Per Sjögren Alingsås Plåtmaskiner byter namn till Saluco. Från vänster ses Peter Persson, säljare med inriktning mot industri, Sofie Dahlgren, vd och Johnny Kvist, försäljningschef. De har all anledningen till att vara glada då tiderna är mycket goda för företaget. Denna bild togs av Verkstadstidningen 2020. Foto: Per Sjögren

Den 1 oktober byter Alingsås Plåtmaskiner namn till Saluco. En anledning till ändringen är att ortnamnet Alingsås i bolagets beteckning ställer till med en del förvirring ute i industrin.

Alingsås Plåtmaskiner ligger i Götene och har inte varit verksamt i Alingsås sedan 2014, därför anser företagsledningen att ett namnbyte är ett rätt beslut. Att ha haft Alingsås i bolagsnamnet har varit lite förvirrande för kunder under årens lopp i och med att företaget ligger i Götene.

–Men det är inte den enda anledningen till att vi byter namn. Vi går mer och mer mot att vara en helhetsleverantör när det gäller maskiner och utrustningar för plåtbearbetning, till exempel säljer vi mer och mer industrimaskiner, säger Johnny Kvist som tillsammans med Sofie Dahlgren äger Saluco.

Företaget har fyra affärsområden, Industri, Plåtslageri, Ventilation och Handverktyg.

–Industri växer så det knakar och det utan att vi har tappat inom affärsområdet Plåtslageri, säger Johnny Kvist.

För att fira namnbytet genomför Saluco öppet hus 11–12 november där produktnyheter kommer att demonstreras.

En längre artikel om Saluco kan du läsa i nr 9 av Verkstadstidningen som utkommer 30 september.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-09-22 13:31:07