Ny smart teknik i Milano

Ny smart teknik hos Mazak. Ny smart teknik hos Mazak.

Nu är EMO igång och Verkstadstidningen är på plats. På mässan, som genomförs mellan den 4–9 oktober i Milano, demonstreras den senaste tekniken.

På EMO 2021 visas de senaste tekniska nyheterna när det gäller verktygsmaskiner, automation och styrsystem, med mera.

Cirka 700 utställare är på plats i Milano, bland annat Mazak som trots pandemin demonstrerar tolv maskiner. Två av dem är nyheterna QTE-200SG, som ingår i en helt ny serie svarvar, och VCE-600 en ny vertikal fleroperationsmaskin.

En annan maskin i Mazaks monter är CV5–500 som introducerades 2019.

–Vi har sålt bra av CV5–500, bland annat är den enkel att automatisera, säger Klas Ellbin, försäljningschef på Ravema som är återförsäljare av Mazak i Sverige och i Norge.

Utöver verktygsmaskiner visar Mazak också digitala produkter som Mazak Smart Cloud. Genom att använda denna digitala produkt kan ett verkstadsföretag effektivisera sin produktion än mer.

EMO 2021 är en mässa med inte fullt så många besökare som denna utställning brukar ha. På grund av covid 19 är det många representanter från verkstadsindustrin runt om i världen, som vanligtvis brukar besöka EMO-mässor, som inte gör det denna gång. Förra gången EMO-mässan genomfördes i Milano, 2015, kom 125 000 besökare. Hur många som kommer denna gång får vi veta lite längre fram i oktober.

Även om det är en mässa med inte lika högt besökartryck som tidigare EMO-mässor finns det ingenting att klaga på när det gäller det tekniska utbudet.

Mer om EMO i Milano kan du läsa i nr 10 av Verkstadstidningen.

Per Sjögren E-mail:per.sjogren@vtf.se
Publicerad 2021-10-06 05:33:50